9 عدالت |
پس هدف اصلی و اساسی و واقعی دین ساختن دنیائی است که در آن عدالت حکمفرما باشد و نشانی از ظلم و زورگوئی در آن نباشد ولی انسان طغیانگر است. همانطور که خداوند در آیات 6 و 7 : 96 سوره علق میفرماید: إِنَّ الْإِنْسانَ لَيَطْغى * أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى. «انسان وقتی خود را بی نیاز ببیند حتماً طغیان میکند.»
چون انسان بندۀ دل و دلخواه خود است همانطور که خداوند در آیۀ 43: 25 سوره فرقان میفرماید: أَ رَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ. «آیا کسی را که دلخواه خود را معبود (خداوند و صاحب اختیار) خود گرفت دیدی؟» انسانها همه اینطورند مگر اینکه تربیتی درست بشوند. خداوند در آیۀ 14: 3 سوره آلعمران میفرماید: زُيِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَواتِ مِنَ النِّساءِ وَ ... «برای انسان علاقه به شهوتها (امیال) زینت داده شده از قبیل علاقه به زن و فرزند و ...» لذا کسانی که قدرت و ثروت و نفوذ پیدا میکنند میخواهند هر کاری که خواستند بکنند و هر دستوری که خواستند بدهند و دستورشان بدون چون و چرا انجام شود. لذا بزرگترین دشمن دین واقعی و کسانی که باعث انحراف ادیان شدهاند و میشوند قدرتمندان اجتماع هستند که میخواهند سدّی در مقابل انجام خواستههایشان وجود نداشته باشد. اینها هر کسی را که سد راه دلخواه آنها شود از میان بر میدارند همانطور که علامه طباطبائی گفته. خداوند در آیه 21: 3 سوره آلعمران میفرماید: إِنَّ الَّذِينَ يَكْفُرُونَ بِآياتِ اللَّهِ وَ يَقْتُلُونَ النَّبِيِّينَ بِغَيْرِ حَقٍّ وَ يَقْتُلُونَ الَّذِينَ يَأْمُرُونَ بِالْقِسْطِ مِنَ النَّاسِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَلِيمٍ. «افرادی که منکر آیات الله میشوند و پیغمبران را بناحق میکشند، و همینطور هر کسی را که امر بعدالت کند میکشند به عذابی پر درد بشارت بده.» میبینیم که خداوند میفرماید هر کسی را که صحبت از عدالت کند و امر به عدالت کند میکشند. و میبینیم که هدف دین اجرای عدالت است لذا آنها باید دین را از پیش پا بردارند و چون اینکار با عکسالعمل روبرو میشود مطابق گفته علامه طباطبائی «بدست عدهای مزدور ماده پرست که مورد ارادت مردم هستند.» اینکار را میکنند و «افکار سست و واهی و بی اثر» را برای سرگرم ساختن مردم به آنها تزریق و تلقین میکنند و مردم آن را دین میشناسند و گفتن حقایق دین برای مردم نوعی بدعت (نوآوری) حساب میشود. ولی امروزه با وجود کتاب و روزنامه و مجله و وجود افراد با سواد که اکثریت جوامع بشری را تشکیل میدهند و با وجود رادیو و تلویزیون و اینترنت و کاست و ویدئو و فیلم خیلی راحتتر از سابق میتوان مردم را با حقیقت آشنا کرد و تعصب جاهلانه افراد بی اطلاع را رفته رفته از بین برد. فقط باید کسانی که دین واقعی را می شناسند و ارزش آن را میدانند با هم متحد شوند تا بتوانند از این وسائل استفاده کنند و افراد بی اطلاع را از حقیقت دین و ارزش واقعی آن آگاه کنند.
چون امروزه دین بصورت یک بازیچه و سرگرمی و «افکار سست و واهی و بی اثر» درآمده است که قرنها پیش ساخته شده همانطور که خداوند در آیه 70: 6 سوره انعام میفرماید: ذَرِ الَّذِينَ اتَّخَذُوا دِينَهُمْ لَعِباً وَ لَهْواً وَ غَرَّتْهُمُ الْحَياةُ الدُّنْيا. «کسانی را که دینشان را یک بازی و سرگرمی گرفتند و زندگی دنیا آنها را فریب داد ترک کن.»
قرنها است که از اسلام و تمام ادیان فقط اسمی باقی مانده است همانطور که رسول خدا (ص) و علی(ع) با توجه به بلائی که سر ادیان گذشته آورده بودند و قرآن از آن سخن میگوید پیشبینی کرده بودند.
عدالت رعایت و حفظ کلیه حقوق تمام افراد بشر است. این حقوق شامل جان و مال و ناموس و آرامش فکری انسانها میشود. خداوند در آیۀ 33: 17 سوره اِسراء میفرماید: وَ لا تَقْتُلُوا النَّفْسَ الَّتِي حَرَّمَ اللَّهُ إِلاَّ بِالْحَقِّ. «کسی را که الله کشتنش را حرام کرده نکشید مگر اینکه سزاوار کشتن باشد.» انسان دو موقع احترام جانش را از دست میدهد. همانطور که در آیه 32: 5 سورۀ مائده میفرماید: مَنْ قَتَلَ نَفْساً بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّما قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعاً. «کسی که انسانی رابکشد بدون اینکه او کسی را کشته یا مرتکب فسادی در زمین شده باشد مثل این است که تمام مردم را کشته باشد.» مجازات فساد در زمین در آیه 33 مائده و مجازات قتل نفس در آیه 45 مائده آمده است.
خداوند در آیه 32: 17 اِسراء (یا بنی اسرائیل) در باره زنا میفرماید: لا تَقْرَبُوا الزِّنى إِنَّهُ كانَ فاحِشَةً وَ ساءَ سَبِيلاً. «به زنا نزدیک نشوید چون زنا کاری زشت و بد راهی است.» چون از یکطرف از تشکیل خانواده و محبت خانوادگی جلوگیری میکند و از یک طرف خانوادهها را از هم میپاشد. مجازات زنا در آیۀ 2 سورۀ نور سوره 24 آمده است.
خداوند در بارۀ مجازات دزد، در آیه 38: 5 سورۀ مائده میفرماید: السَّارِقُ وَ السَّارِقَةُ فَاقْطَعُوا أَيْدِيَهُما جَزاءً بِما كَسَبا نَكالاً مِنَ اللَّهِ وَ اللَّهُ عَزِيزٌ حَكِيمٌ. «دست دزد را چه مرد باشد چه زن ببرید. این مجازات کاری است که کردهاند مجازاتی است عبرت انگیز از طرف الله و الله نیرومند و حکیم است.» دستورش از روی حکمت کامل است.
در مورد آرامش روحی و فکری افراد و افسرده یا عصبانی نکردن آنها خداوند در آیه 11 و 12 : 49 سوره حجرات میفرماید: وَ لا تَلْمِزُوا أَنْفُسَكُمْ وَ لا تَنابَزُوا بِالْأَلْقابِ ...* يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَ لا تَجَسَّسُوا وَ لا يَغْتَبْ بَعْضُكُمْ بَعْضاً ... «ای افراد با ایمان دستهای دسته دیگر را مسخره نکند... و از هم عیبجویی نکنید و لقب زشت بهم ندهید ... ای افراد با ایمان از بسیاری گمانها خودداری کنید. چون بعضی از گمانها گناه است. و در کارهای خصوصی هم جاسوسی نکنید. و بعضی از شما از بعضی در غیاب او غیبت نکند...» و در آیه 6 حجرات میفرماید: يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جاءَكُمْ فاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْماً بِجَهالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلى ما فَعَلْتُمْ نادِمِينَ. «ای افراد با ایمان اگر فاسقی خبری برای شما آورد اول درستی آن را معلوم کنید مبادا ندانسته مصیبتی به دستهای وارد کنید و بعد از کاری که کردهاید پشیمان شوید.» در باره شیوع تهمتها و شایعهها در آیه 15 و 16: 24 سورۀ نور میفرماید: إِذْ تَلَقَّوْنَهُ بِأَلْسِنَتِكُمْ وَ تَقُولُونَ بِأَفْواهِكُمْ ما لَيْسَ لَكُمْ بِهِ عِلْمٌ وَ تَحْسَبُونَهُ هَيِّناً وَ هُوَ عِنْدَ اللَّهِ عَظِيمٌ * وَ لَوْ لا إِذْ سَمِعْتُمُوهُ قُلْتُمْ ما يَكُونُ لَنا أَنْ نَتَكَلَّمَ بِهذا سُبْحانَكَ هذا بُهْتانٌ عَظِيمٌ. «وقتی آن را زبانی از یکدیگر میگیرید و چیزی را که به آن علم ندارید بازگو میکنید و آن را کاری پیش پا افتاده حساب میکنید در صورتیکه پیش الله گناه بزرگی است. چرا وقتی آن را شنیدید نگفتید ما حق نداریم آن را بازگو کنیم. خداوندا تو منزهی این بهتان (تهمت) بزرگی است.» اینکارها باعث عصبانیت یا افسردگی خاطر انسانها میشود. عیسی مسیح علیهالسلام درشماره 18 و 19: 19 انجیل متی و 19: 10 انجیل مرقس و 20: 18 انجیل لوقا میفرماید: اگر میخواهی داخل حیات جاودانی شوی «قتل مکن. زنا مکن. دزدی مکن. شهادت دروغ مده و پدر و مادر خود را حرمت دار و همسایه خود را مثل نفس خود دوست بدار.» که 5 تای آن از ده فرمان تورات است. باب 5 تثنیه را نیز نگاه کنید. در تعالیم بودا اندیشمند معروف که بیش از یک میلیارد پیرو دارد در اندرز به شیکال (سیگالگهه) نیز این مطالب دیده میشود. عقل سلیم حکم میکند که پیروان ادیان و اصلاح طلبان واقعی با هم متحد شوند و سعی کنند دنیائی بسازند که در آن جان و مال و ناموس و آرامش خیال انسانها محترم شناخته شود تا هدف خداوند از فرستادن پیغمبران عملی شود. در اسلام حق و عدالت بالاتر از تمام دوستیها و دشمنیها است. به آیۀ 8 مائده و 135: 4 سورۀ نساء مراجعه شود. خداوند در آیه 90: 16 سوره نحل میفرماید: إِنَّ اللَّهَ يَأْمُرُ بِالْعَدْلِ وَ الْإِحْسانِ وَ إِيتاءِ ذِي الْقُرْبى وَ يَنْهى عَنِ الْفَحْشاءِ وَ الْمُنْكَرِ وَ الْبَغْيِ ... «الله به عدالت و نیکوکاری و کمک به خویشان امر و از کارهای زشت و ناپسند و ظلم وفساد نهی میکند.» مسلمان واقعی باشید و اسلام را به دیگران بشناسانید.