56

عدالت 3

کتاب دینی مسلمانان قرآن است. هر مسلمانی معتقد است که قرآن کلام خدا و وحی الهی است، لذا با جان و مال خود در راه خدا و اجراء آنچه خدا میفرماید جهاد میکند. خداوند در آیه 25: 57 سوره حدید میفرماید: لَقَدْ أَرْسَلْنا رُسُلَنا بِالْبَيِّناتِ وَ أَنْزَلْنا مَعَهُمُ الْكِتابَ وَ الْمِيزانَ لِيَقُومَ النَّاسُ بِالْقِسْطِ. «بدون تردید پیغمبرانمان را با دلائل روشن فرستادیم و با ایشان کتاب و وسیله سنجش نازل کردیم برای اینکه مردم عادل باشند و عدالت را برپا دارندشما برای اجراء این هدف عالی الهی و انسانی چه کرده‌اید و چه میکنید؟ خداوند در آیه 44 و 45 و 47: 5 سوره مائده میفرماید: مَنْ لَمْ يَحْكُمْ بِما أَنْزَلَ اللَّهُ فَأُولئِكَ هُمُ الْكافِرُونَ ... هُمُ الظَّالِمُونَ ... هُمُ الْفاسِقُونَ. «کسانی که مطابق آنچه خداوند نازل کرده حکم نکنند کافرند ... ظالمند ... از اطاعت خدا خارج شده‌اندشما چطور؟ آیا از حکم خداوند که در قرآن است اطاعت میکنید و مطابق آن حکم میکنید؟ آیا مسلمانید یا کافر و ظالم و فاسق؟

شما بنده و مطیع خدا هستید یا بنده هوای نفس و بنده شیطان و بنده دنیا؟ خداوند در آیه 43: 25 سوره فرقان میفرماید: أَ رَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواهُ. شما بندۀ هوای نفسید یا بنده خدا؟ خداوند در آیه 60: 36 سوره یس میفرماید: أَ لَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يا بَنِي آدَمَ أَنْ لا تَعْبُدُوا الشَّيْطانَ. «ای انسان‌ها، ای فرزندان آدم، آیا با شما عهد نبستم که بنده شیطان نباشید؟» و به شیطان خدمت نکنید؟ شما بنده شیطانید یا بندۀ خدا؟ خداوند در آیه 85 و 86: 2 سوره بقره میفرماید: أَ فَتُؤْمِنُونَ بِبَعْضِ الْكِتابِ وَ تَكْفُرُونَ بِبَعْضٍ ... أُولئِكَ الَّذِينَ اشْتَرَوُا الْحَياةَ الدُّنْيا بِالْآخِرَةِ. «آیا به قسمتی از کتاب ایمان دارید و بعضی را قبول ندارید؟ ... چنین کسانی افرادی هستند که زندگی دنیا را به قیمت آخرت خریدندشما چطور؟ شما بنده دنیا هستید یا بنده خدا؟ موسی ع در آیه 129: 7 سوره اعراف به بنی‌اسرائیل میفرماید: عَسى رَبُّكُمْ أَنْ يُهْلِكَ عَدُوَّكُمْ وَ يَسْتَخْلِفَكُمْ فِي الْأَرْضِ فَيَنْظُرَ كَيْفَ تَعْمَلُونَ. «ممکن است که خداوند شما دشمن شما را هلاک کند و شما را جانشین آنها کند تا ببیند شما چه میکنیدحالا شما را به قدرت رسانده تا ببیند شما چه میکنید. راستی شما چه میکنید؟ و چه کاری در راه خدا و از بین بردن ظلم و فساد و فقر و جهل و خرد شدن شخصیت انسان‌ها میکنید؟ آیا شما مسلمانید و در این راه گام بر میدارید؟ عصبانی نشوید. اندکی در این باره فکر کنید تا بحال خود گریه کنید و از خدا طلب آمرزش کنید و به اطاعت خدا برگردید. (توبه کنید) و کار خود را اصلاح کنید.

خداوند در آیه 6 و 7: 96 سوره علق میفرماید: كَلاَّ إِنَّ الْإِنْسانَ لَيَطْغى * أَنْ رَآهُ اسْتَغْنى. «اینطور نیست. انسان وقتی خود را بی نیاز ببیند حتماً طغیان میکندآیا شما طغیان نکرده‌اید؟ و بجای ساختن یک دنیای پاک به سر و کله هم نمیزنید؟ آیا جنگ قدرت شما را از وظیفه مسلمانی خود دور نساخته است؟ اطراف شما را یکدسته افراد متملق و چاپلوس گرفته‌اند که میخواهند به قدرت و پول برسند. آیا وظیفه ندارید داد مظلوم را از ظالم بگیرید؟

آیا ظلم را از بین برده‌اید؟ به وضع اداراتی که ساخته‌اید نگاه کنید. آیا اینها از بودجه ملت حقوق میگیرند که بکار آنها برسند یا خود را آقا و ارباب مردم میدانند و تا رشوه نگیرند کاری انجام نمیدهند و آنقدر کارشکنی و امروز و فردا میکنند که رشوه بگیرند؟ آیا نتیجه آن جز نارضائی مردم چیز دیگری است؟

آیا این است «ایجاد نظام اداری صحیح و حذف تشکیلات غیر ضرور» که بند 10 اصل سوم قانون اساسی میگوید؟ اصل 49 قانون اساسی میگوید: «دولت موظف است ثروتهای ناشی ... از رشوه ... را گرفته و به صاحب حق رد کندآیا رشوه خواری در ادارات بطور علنی نیست؟ لااقل ماهی یکبار قانون اساسی را بخوانید تا آن را فراموش نکنید و وظیفه‌ای که برای خود تعیین کرده‌اید بخاطرتان بماند. امام علی علیه‌السلام در خطبه 215 نهج البلاغه (تنظیم صبحی صالح) میفرماید: قَدْ كَرِهْتُ أَنْ يَكُونَ جَالَ فِي ظَنِّكُمْ أَنِّي أُحِبُّ الْإِطْرَاءَ، وَ اسْتِماعَ الثَّنَاءِ. «دوست ندارم که در خیال شما بگذرد که مداحی و شنیدن ثناگوئی را دوست دارمبه ثناگویان چاپلوس اطراف خود نگاه کنید تا از امام خود شرم کنید. شرم کنید که خود را شیعه و پیرو اعمال او بدانید. بند 14 اصل سوم قانون اساسی میگوید: «ایجاد امنیت قضائی عادلانه برای همه و تساوی عموم در برابر قانون» وظیفه دولت جمهوری اسلامی ایران است. برای مثال برای تعدیل اجاره بهای یک خانه 6 اطاقه از 14000 تومان به بیش از آن، شخص باید 50000 تومان حق وکیل بدهد و چندین هزار تومان پول کارشناس بدهد و چند سال بعد یعنی بیش از 2 سال بعد باید حکم آن را بگیرد و تازه برای وصول پولش باید مدتها انتظار بکشد. آیا این است «ایجاد امنیت قضائی؟» احسنت و آفرین بر شما و اینهمه اصلاحات.

عزیزان من هر مسجدی میتواند به دعاوی افراد محل رسیدگی کند. ریش سفیدان بازنشسته ادارات میتوانند به دعواهای مستأجر و موجر، خریدار و فروشنده فوراً در مساجد رسیدگی کنند و به داد مردم مظلوم برسند. آیا دادگاههای اسلامی رونوشت دادگاه‌های اروپا و آمریکا بود که سالها برای رسیدگی به یک اختلاف جزئی طول بکشد؟ آیا کاغذبازی (قرطاس بازی) و پول بر جامعه اسلامی حکومت میکرد؟ لااقل از شاه سابق یاد بگیرید که در محل‌ها دادگاه انصاف تشکیل داد. شما میتوانید با آموزش جزئی به ریش سفیدان بازنشسته ادارات آنها را در مساجد برای رسیدگی به بسیاری از اختلافات آماده کنید و از جوانان بسیجی برای احضار طرفین دعوی استفاده کنید. تا به اختلافاتی نظیر اختلاف مالک و مستأجر، فروشنده و خریدار، منازعات، کتک‌کاری‌ها سریعاً رسیدگی شود و حقوق پاکان توسط افراد شرور و متجاوز پایمال نشود.